RR 4T 125 Enduro T

RR 4T 125 Enduro T

Enduro 125 T

Betamotor on kehittänyt yhteistyössä Tayo Motorcyclesin kanssa upouuden moottorin, joka on erittäin innovatiivinen käyttämiensä tuotantotekniikoiden suhteen. Uusi moottori erottuu suorituskyvyllään (lain sallimissa 11 kW:ssa), luotettavuudellaan ja erittäin pienestä kulutuksestaan (1,9 l/100 km), joka on uuden 2023 RR 125 T:n ytimessä.

Tämä uusi moottori yhdistettynä usean komponentin optimointiin, kuten ilmansuodatinkotelon, takahaarukan, äänenvaimentimen ja pyörien, on mahdollistanut uuden RR 4T 125 moottoripyörien sarjan, joissa on houkutteleva tekninen sisältö maltillisempaan hintaan.

Uusi malli toimii lähtötasonratkaisuna 125-sarjaan, ja se on saatavilla (kuten aina) viidessä eri värissä, kaksi vaihtoehtoa Motardille (musta ja punainen) ja kolme Endurolle (valkoinen, musta ja punainen).

Vuoden 2023 RR 4T 125-mallisto täyttää taatusti niiden odotukset, jotka etsivät kilpailukykyisesti hinnoiteltua ajoneuvoa, joka on teollisen hienosäädön tulosta unohtamatta Beta-moottoripyöriltä odotettua rakennuslaatua ja kattavaa vakiovarustelua

TAYO ENGINE: 

• Tämä moottori on osa upouutta yhteystyöprojektia Tayo Motorcyclesin kanssa, jossa komponentit on suunniteltu erityisesti Betamotor-malleihin (kampikammio, magneeton koppa, sylinterin kansi jne.) Tämä yksisylinterinen nelitahti on luotettava ja erittäin säästäväinen, ja se on nestejäähdytteinen pakotetulla kierrolla.

• Uudet komponentit:  ilmansuodatinkotelo, pakojärjestelmä ja moottorikartoitus on Beta-teknikkojen suunnittelema.

• Poraus x Isku ei muuttunut edelliseen moottoriin verrattuna, mutta moottorissa on korkeampi puristussuhde 12,5:1 ja erityinen sytytystulppa.

• Uusi moottori tuo sarjan muutoksia runkoon, jäähdyttimeen, sähkökomponentteihin ja polttoainepumppuun, jotka on mukautettu tai vaihdettu sopimaan uuteen moottoriin vaikuttamatta moottoripyörän geometriaan tai ajettavuuteen.